Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ФРАНЦУСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО
концерт на колет ферние и на квртетот „манфред“

Периодика: Дневник Датум: 26.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКИОТ ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ
концерт на московскиот оркестар „вивалди“

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ПРВА ДИПЛОМА ПО ХАРФА ВО МАКЕДОНИЈА
мерсиха шукри - харфист

Периодика: Утрински весник Датум: 22.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОХРИД СЕПАК НЕ ЗАЛИЧИ НА ВЕРОНА
„тоска“ од пучини во изведба на ансамблот на мнт

Периодика: Дневник Датум: 19.07.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЖЕЖОК BLUES AND SOUL
за блуз и соул фестивалот

Периодика: Вечер Датум: 19.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НОВОКОМПОНИРАНА ПАТЕТИКА
од отворањето на „охридско лето“

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОД ОЧЕКУВАЊАТА
отворање на охридско лето 2000

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВООДУШЕВУВАЧКИ НАСТАП НА МАЈКЛ ХИЛ
разговор со васја ивановски, уметнички директор на blues & soul фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 13.07.2000

Автор: Диме Игњатов Категорија: критика
УБИСТВЕН РИТАМ И БЛУЗ
35 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА THE WHO

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РАДОСТА НА РАСПАЃАЊЕТО
прмиера во мнт

Периодика: Дневник Датум: 10.07.2000