Наслов:

НЕИНСПИРАТИВНА АТМОСФЕРА ЗА РОДЕНДЕНСКИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

публиката е важна, зарем не?

Објавено на: 20.11.2014
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Б. Ивановски: Симфониска поема „Размислување“, Р. Штраус: Бурлеска за пијано и оркестар, А. Дворжак: Симфонија бр. 9 „Од новиот свет“
Учесници:
Македонска филхармонија, Кристијан Мандеал, Оксана Корјос

Клучни зборови:
Оксана Корјос Симфонија бр. 9 Симфониска поема Размислување Дворжак Бурлеска за пијано и оркестар Штраус Од новиот свет Марко Коловски Ивановски Кристијан Мандеал Македонско радио - Радио Скопје 2014 Македонскa филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат