Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МОСТ НА МУЗИКАТА БЕЗ ГРАНИЦИ
„струни'“ ансамбл за етно музика, словенија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОГАТО ОСВЕЖУВАЊЕ НА СЦЕНАТА НА МНТ
ПО ОБНОВАТА НА „ТОСКА“

Периодика: Утрински весник Датум: 09.10.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА
кон концертот на ана гацева - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО, СУПТИЛНО ДО НИЈАНСИ
за концертот на марија стрезова и александар штаркман

Периодика: Вечер Датум: 06.10.2000

Автор: Ричард Иванишевиќ Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ВЕЧЕРИ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
десет дена „интерфест“ во битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОМИНАНТЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ
кон концертот на нихан јапали - пијано, „интерфест 2000“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТЕМНИТЕ ВОКАЛИ НА СТРУШКА МУЗИЧКА ЕСЕН
СКАНДАЛИ

Периодика: Утрински весник Датум: 29.09.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВРВНИ АНСАМБЛИ И МУЗИКОЛОШКИ ИСТРАЖУВАЊА
СОТИР ГОЛАБОВСКИ ДИРЕКТОР НА СТРУШКА МУЗИЧКА ЕСЕН

Периодика: Утрински весник Датум: 21.09.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: есеј
ВОЛШЕБНИК ВО ЕЛЕКТРИЧНАТА ЗЕМЈА НА РОК-ЕН-РОЛОТ
ЏИМИ ХЕНДРИКС - 30 ГОДИНИ ОД СМРТТА

Периодика: Утрински весник Датум: 18.09.2000