Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БАЛКАНСКА ОДА НА РАДОСТА
за концертот на балканската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.07.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БРЕХТ НА НОВ НАЧИН
КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОДА ЗА МУЗИЧКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ НА БАЛКАНОТ
отворање Скопско лето

Периодика: Дневник Датум: 04.07.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН УМЕТНИЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
кон концертот на балканска филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА ТРЕБА ДА ПОРАСНЕ СО 103-КА
РАЗГОВОР СО ЈАНКО ИЛКОВСКИ ВОДИТЕЛ НА КАНАЛ 103

Периодика: Утрински весник Датум: 29.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ГЛЕТКА НА СЦЕНАТА НА МНТ
ПО КОНЦЕРТОТ НА БАЛКАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 24.06.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ СОБРАА ЕДНО ЧУДО НАГРАДИ
меѓународни музички конкурси

Периодика: Дневник Датум: 20.06.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
МАКЕДОНСКО ДУХОВНО ВОСКРЕСЕНИЕ
СОТИР ГОЛАБОВСКИ МАКЕДОНСКО ТРАДИЦИОНАЛНО ЦРКОВНО ПЕЕЊЕ

Периодика: Утрински весник Датум: 19.06.2000

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: друго
КОГА Е ЈУБИЛЕЈОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО?
ЗАПОЧНА ЛИ ОХРИДСКОТО ЛЕТО ВО 1961 ИЛИ ВО 1962 ГОДИНА

Периодика: Утрински весник Датум: 19.06.2000

Автор: Александар Лович Категорија: критика
BLLA BLLA BLLA
АЛБУМ НА НЕДЕЛАТА

Периодика: Утрински весник Датум: 13.06.2000