Наслов:

ШПАНСКИОТ ФОЛКЛОР – МАГНЕТ ЗА ПУБЛИКАТА

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 07.05.2015
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Е. Шабрие: Симфониска рапсодија „Шпанија“, Х. Родриго: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“, М. Равел: Ла валс, Болеро
Учесници:
Македонска филхармонија, Емил Табаков, Милош Карадаглиќ

Клучни зборови:
Македонскa филхармонија Шабрие Милош Карадаглиќ Равел Симфониска рапсодија Шпанија Болеро Ла валс Родриго Марко Коловски Концерт за гитара и оркестар Аранхуез Емил Табаков Македонско радио - Радио Скопје 2015

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат