Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАСКОШНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛАВИЦА ПЕТРОВСКА-ГАЛИЌ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА СНЕЖАНА АНАСТАСОВА-ЧАДИКОВСКА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1994

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАСЕН И КУЛТИВИРАН ВОКАЛ
за концертот на билјана јовановска - јакимовска во фму

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
МАГИЧЕН ГЛАС
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ДУЊА ВЕЈЗОВИЌ МЕЦОСОПРАН ОД ЗАГРЕБ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ЃОРЃЕ СТАНЕТИ ИСТО ТАКА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
НОВА ДИМЕНЗИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ТВОРЕШТВО
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИЛАН ФИРФОВ БАРИТОН И ДИМИТРИЕ БУЖАРОВСКИ ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ И КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ХОР ОД ГЕТЕБОРГ, ШВЕДСКА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВИСТИНСКИ КОНТАКТ СО ДЕЛАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1987

Автор: В. Чучков Категорија: критика
СИЛНИ И СПЕЦИФИЧНИ ИЗВЕДБИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА-СССР

Периодика: Вечер Датум: 22.07.1986

Автор: Ратка Димитрова Категорија: есеј
ИСПОЛНИТЕЛСКА ДИСЦИПЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1984

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СТУДИОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1984