Наслов:

РАСКОШНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛАВИЦА ПЕТРОВСКА-ГАЛИЌ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА СНЕЖАНА АНАСТАСОВА-ЧАДИКОВСКА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Издадено на: 20.07.1994
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17059 | Страна: 12

Програма:
Серенада од Шуберт, Концертни арии од Белини и соло песни од Брамс и Чајковски.
Учесници:
Славица Петровска-Галиќ - сопран; Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано

Клучни зборови:
1994 Белини Брамс Концертни арии Марко Коловски Охридско лето Серенада Славица Петровска-Галиќ Снежана Анастасова-Чадиковска соло песни Чајковски Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат