Наслов:

МЛАДОСТ И ИСКУСТВО


Издадено на: 04.11.1992
Автор: Викица Костоска
Периодика: Нова Македонија
Број: 16446 | Страна: 11

Програма:
Ноктурно оп. 9 бр. 1 во b-moll и Полонеза оп. 71 бр. 3 во f-moll од Фредерик Шопен, Етида оп. 39 во es-moll од Сергеј Рахманинов, Соната бр. 3 од Сергеј Прокофјев; Дела од Бах, Блох и Де Фаља; Арии од оперите „Трубадур“ и „Набуко“ од Џузепе Верди, операта „Андре Шение“ од Умберто Џордано и соло песни од Моцарт, Калдара, Перголези и Скарлати.
Учесници:
Марша Тодоровска – пијано; Данило Новаковиќ – виолина, Србија; Милица Шперовиќ-Рибарски – пијано придружба; Мете Угур – баритон, Турција; Јлдз Кунутку – пијано, Турција
Забелешка:
Интерфест Битола, Марша Тодоровска и Данило Новаковиќ, Мете Угур, баритон Турција

Клучни зборови:
1992 Андре Шение арии Бах Блох Викица Костоска Данило Новаковиќ Де Фаља Етида оп. 39 во es-moll Интерфест Јлдз Кунутку Калдара Марша Тодоровска Мете Угур Милица Шперовиќ-Рибарски Моцарт Набуко Ноктурно оп. 9 бр. 1 во b-moll Перголези Полонеза оп. 71 бр. 3 во f-moll Сергеј Прокофјев Сергеј Рахманинов Скарлати соло песни Соната бр. 3 Трубадур Умберто Џордано Фредерик Шопен Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат