Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНГЕЛСКИ ГЛАС ИЗВИРАШЕ ОД СВ.СОФИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ИНВА МУЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РУСКАТА ПЕСНА И ГЕРМАНСКИТЕ ВОКАЛИ
КОНЦЕРТ НА НИКА И ЈОХАНЕС ЈОКЕЛ, ВО ПРИДРУЖБА НА ТАТЈАНА ОГНАНОСКА

Периодика: Дневник Датум: 13.07.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕНТУЗИЈАЗАМ И АМБИЦИОЗНОСТ
кон јубилејниот концерт - 30 години дејност на Благоја ангеловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.02.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
КОМПАКТНА ИЗВЕДБА
по настапот на вокалното трио - хајне, брлек, бужаровски, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1998

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОСТОЈНИ МУЗИЧКИ АМБАСАДОРИ
кон настапите на детскиот хор „пиколо“ и завршниот концерт на учесниците на меѓународниот семинар по пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1998

Автор: М.К Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО
кон настапот на хорот „пиколо“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПЕАЧКИ РАФИНМАН
кон рециталот на викторија де лос анџелес на „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЛЕСНИ ВОЗДИШКИ
кон настапите на рускиот државен хор и камерниот ансамбл при Бољшој театар, „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1995

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЦЕЛИНА НА ДОЖИВУВАЊЕТО
ИНТЕРФЕСТ: КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ И НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАСКОШНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛАВИЦА ПЕТРОВСКА-ГАЛИЌ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА СНЕЖАНА АНАСТАСОВА-ЧАДИКОВСКА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1994

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992