Наслов:

ЦЕЛИНА НА ДОЖИВУВАЊЕТО

ИНТЕРФЕСТ: КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ И НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 12.10.1994
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 17142 | Страна: 15

Програма:
Соло песни од Калдара, А. Скарлати, Мартини, Моцарт, Хендл и Шуберт; Дела од Хајдн, Лист и Дебиси и „Македонска игра“ од Симјановски; Дела од Моцарт, Шчедрин, Шостакович, Вивалди и др.
Учесници:
Јасмина Креола - сопран; Мери Стоилкова - пијано; Маја Шутевска - пијано; Камерен оркестар на Новосибирската филхармонија; диригент: Михаил Турич; Татјана Макарева - виолина

Клучни зборови:
Скарлати Татјана Макарева Шостакович Калдара Македонска игра Моцарт Мартини Симјановски Шуберт Шчедрин Дебиси Интерфест Хајдн Маја Шутевска Вивалди 1994 Лист Михаил Турич Хендл Камерен оркестар на Новосибирската филхармонија соло песни Јасмина Креола Стојче Тошевски Мери Стоилкова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат