Наслов:

МАГИЧЕН ГЛАС

КОН РЕЦИТАЛОТ НА ДУЊА ВЕЈЗОВИЌ МЕЦОСОПРАН ОД ЗАГРЕБ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ЃОРЃЕ СТАНЕТИ ИСТО ТАКА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Издадено на: 10.08.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15288 | Страна: 10

Програма:
„Да пееме на вода“, „Серенада“, „Аве Марија“, „Двојник“, „Атлас“ и „Кралот на вилите“ од Франц Шуберт и соло песни од Рихард Штраус, Анри Депарк и Хоакин Турина.
Учесници:
Дуња Вејзовиќ - мецосопран, Хрватска; пијано придружба: Ѓорѓе Станети, Хрватска

Клучни зборови:
1989 Аве Марија Анри Депарк Атлас Да пееме на вода Двојник Дуња Вејзовиќ Ѓорѓе Станети Кралот на вилите Охридско лето Рихард Штраус Серенада Снежана Чадиковска соло песни Франц Шуберт Хоакин Турина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат