Наслов:

МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОСВЕТЕН НА МЛАДИТЕ

Издадено на: 30.06.2004
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20226 | Страна: 12

Програма:
Ставови од концертите на Хајдн, Моцарт, Хофмајстер, Лало, Артуњан, Бизе/Сарасате, Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Панделина Атанасова - пијано; Катерина Бачевска - флејта; Бојан Талевски - виола; Кирил Иваноски - кларинет; Шкељзен Бафтијари - пијано; Софија Никоска - виолина; Александар Златески - труба; Фросина Богдановска - виолина; Кристијан Каровски - пијано

Клучни зборови:
2004 Александар Златески Артуњан Бизе Бојан Талевски Борјан Цанев Катерина Бачевска Кирил Иваноски Костадин Костадиновски Кристијан Каровски Лало Македонска филхармонија Моцарт Нова Македонија Панделина Атанасова Рахмањинов Сарасате Софија Никоска Фросина Богдановска Хајдн Хофмајстер Шкељзен Бафтијари

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат