Наслов:

И ОД МЛАДИТЕ МОЖЕ МНОГУ ДА СЕ НАУЧИ

концерт на светскиот младински оркестар на музичка младина

Објавено на: 08.08.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1323 | Страна: 14

Програма:
Увертира „Сон на летната ноќ“ од Менделсон и Концерт од Шуман; Симфонии од Рахмањинов и Брамс.
Учесници:
Светски младински оркестар на музичката младина; диригент: Еми Андерсон, САД

Клучни зборови:
‚ Симфонија Сон на летната ноќ 2000 Слаѓана Јовановиќ Еми Андерсон Шуман Светски младински оркестар на музичката младина Брамс Менделсон Рахмањинов Концерт Охридско лето

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат