Наслов:

МАГИЧЕН СПЛЕТ ОД ЕМОЦИИ

концерт на Симон Трпчески

Објавено на: 03.06.2003
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
Игор Стравински („4 Етиди“), Михаил Плетњов („Марш“, „Танц на вилата на бонбоните“, „Тарантела“, „Интермецо“, „Руски танц-Трепак“, „Кинески танц“ и „Анданте маестозо“), Петар Илич Чајковски („Думка“ и Концертна суита „Оревокршачка“), Александар Скрјабин (Соната бр.5) и Сергеј Рахмањинов (Соната бр.2)
Учесници:
Симон Трпчески

Клучни зборови:
Чајковски Стравински Рахмањинов Скрјабин Тина Иванова 2003 Плетњов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат