Наслов:

ВОЗБУДЛИВО И ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА СУДЗОЛОВСКИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 04.10.2003
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 20001 | Страна: 12

Програма:
Соната оп. 119 во c-moll од Сергеј Прокофјев, Соната во g-moll од Фредерик Шопен и дело од Рахмањинов.
Учесници:
Сергеј Судзоловски - виолончело, Русија; Андреј Диев - пијано, Русија

Клучни зборови:
2003 Андреј Диев) Интерфест Костадин Костадиновски Нова Македонија Рахмањинов Сергеј Прокофјев Сергеј Судзоловски Соната во g-moll Соната оп. 119 во c-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат