Наслов:

СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ

КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Издадено на: 21.02.2000
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Број: 200 | Страна: 14

Програма:
„Аве Марија“ од Сен-Санс, „Те сакам“ од Григ, соло песни од Рахмањинов и Чајковски и дела од Качини, Шуберт, Хендл и Шуман.
Учесници:
Надежда Петровска - сопран; Татјана Огнаноска - пијано
Забелешка:
концерт Надежда Петровска

Клучни зборови:
2000 Аве Марија Григ Качини Надежда Петровска Рахмањинов Сен-Санс соло песни Татјана Огнаноска Те сакам Тина Иванова Хендл Чајковски Шуберт Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат