Наслов:

ВРВНО ПЕЕЊЕ ВО СЛУЖБА НА ДУХОВНОСТА

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Објавено на: 30.08.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1639 | Страна: 13

Програма:
„Достојно“ и „Вјерују“ од Чајковски, „Тебе поем“ од Рахмањинов, „К Богородице прилежно“ од Архангелски, „Господи услиши“, „Помишљају ден страшни“, „Ангел вопијаше“ и „Блажен муж“ од Чесноков, „Да исправитсја молитва твоја“, „Многаја лета“, „Иже херувими“ од Бадев, „Богородичен тропар“ од Ортаков, „Сијание“ и „Душе ми вздихни“ од Зографски и „Отче наш“ од Шуплевски.
Учесници:
Хор „Св. Климент Охридски“; диригент: Панче Јосифов; солисти: Светлана Донковска, Серафина Фантаузо, Леонарда Богдановска, Невен Силјановски

Клучни зборови:
Достојно Душе ми вздихни Чесноков Тебе поем Чајковски Слаѓана Јовановиќ К Богородице прилежно Зографски Панче Јосифов Господи услиши Вјерују Шуплевски Помишљају ден страшни Рахмањинов Архангелски Ангел вопијаше Отче наш Невен Силјановски Да исправитсја молитва твоја Охридско лето Серафина Фантаузо Многаја лета Бадев 2001 Иже херувими Светлана Донковска Хор Св. Климент Охридски Богородичен тропар Блажен муж Леонарда Богдановска Сијание Ортаков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат