Наслов:

ПРЕТЕНДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ

КОНЦЕРТ НА АКАДЕМСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД МОСКВА

Објавено на: 07.08.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1619 | Страна: 15

Програма:
Соната оп. 27 бр. 1 во Es-dur од Бетовен, Варијации на тема од Корели и два прелуидуми од Рахмањинов; Симфонија за гудачи во h-moll од Менделсон, Концерт за две виолини и оркестар во F-dur од Бах, Две пиеси за Хамлет од Чајковски, Романски игри од Барток и дело од Хиндемит.
Учесници:
Валентина Игошина - пијано, Русија; Академски камерен оркестар од Москва; Ана Гацева - пијано

Клучни зборови:
Ана Гацева Чајковски Варијации на тема од Корели Бетовен 2001 Романски игри Конзерваториум Чајковски Бах Валентина Игошина Менделсон Академски камерен оркестар од Москва Хиндемит Соната оп. 27 бр. 1 во Es-dur Барток два прелуидуми Рахмањинов Симфонија за гудачи во h-moll Скопско лето Концерт за две виолини и оркестар во F-dur Слаѓана Јовановиќ Две пиеси за Хамлет

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат