Автор: Сунчица Уневска Категорија: критика
МОЌНА И ЛУЦИДНА „КАРМИНА БУРАНА“
отворање со свежина и исклучителна хармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 23.06.2006

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
МУЗИЧКА ПРИКАЗНА СО ЕТНО ЕЛЕМЕНТИ
БАЛЕТ–ИЗВЕДБА НА „ОХРИДСКАТА РОБИНКА ТАШУЛА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.2004

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕФИНЕТА СТРУКТУРА НА ДВИЖЕЊА
БАЛЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.12.2003

Автор: Соња Џепароска Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ТАНЦОВА ЕНЕРГИЈА
„ПОРГИ И БЕС" - БАЛЕТ НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 11.10.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОЛКА ПРОТКАЕНА СО ЉУБОВ, НАДЕЖИ, ФАНТАЗИЈА
премиерната изведба на "Порги и Бес",

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СТАРОМОДЕН И ЗДОДЕВЕН ГЕРШВИН
Кон премиерата на „Порги и Бес“ од Гершвин, во кореографија на Нугзар Магалашвили; проект- балет на МНТ

Периодика: Вест Датум: 08.10.2002

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ТАНЦОТ Е ПРЕТВОРИ ВО ЕГЗИБИЦИЈА
КОН БАЛЕТОТ „ДОН КИХОТ“ ВО РАМКИТЕ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
МАТИНЕ, „ШТО ДА Е“ ПРЕТСТАВИЧКА
За обновата на кусите балети „Танц на кадетите“ и „Штраусијада“ во кореографија на Мирослав Кура и Олга Милосавлева; проект на Балет - МНТ

Периодика: Вест Датум: 20.02.2001

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ИСКОНСКА ПОТРЕБА ОД ЉУБОВ
КОН КОРЕОДРАМАТА „ТУТУНОБЕРАЧИТЕ“, КОРЕОГРАФ ЈАГОДА СЛАНЕВА, МУЗИКА ВЕНКО СЕРАФИМОВ

Периодика: Утрински весник Датум: 02.12.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РАДОСТА НА РАСПАЃАЊЕТО
прмиера во мнт

Периодика: Дневник Датум: 10.07.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БРЕХТ НА НОВ НАЧИН
КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.07.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕКРУПЕН ЗАФАТ
кон изведбата на „корсар“ во балетот на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОМИНАЦИЈА НА ЛИРСКИОТ СЕНЗИБИЛИТЕТ
„Корсар“ - продукција Балетот на МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ ТАНЦ
ерроролф адам, балет при мнт

Периодика: Утрински весник Датум: 07.10.1999