Наслов:

БОЛКА ПРОТКАЕНА СО ЉУБОВ, НАДЕЖИ, ФАНТАЗИЈА

премиерната изведба на "Порги и Бес",

Издадено на: 10.10.2002
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Програма:
„Порги и Бес“ од Џорџ Гершвин
Учесници:
Балетот при Македонскиот народен театар, Александра Мијалкова, Горан Божинов, Марија Јосифовска, Олег Мунаковски, Драган Пандилов, Сашка Ефтимова, Олга Боев

Клучни зборови:
2002 Александра Мијалкова Гершвин Горан Божинов Драган Пандилов Емилија Џипунова Марија Јосифовска Олга Боев Олег Мунаковски Сашка Ефтимова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат