Наслов:

ТАНЦОТ Е ПРЕТВОРИ ВО ЕГЗИБИЦИЈА

КОН БАЛЕТОТ „ДОН КИХОТ“ ВО РАМКИТЕ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Објавено на: 27.05.2002
Автор: Соња Здравкова-Џепароска
Периодика: Нова Македонија
Број: 19601 | Страна: 7

Програма:
Балет „Дон Кихот“ од Лудвиг Минкус.
Учесници:
Ирена Ветерова, Ајдар Ахметов, Марија Јосифовска, Марија Кичевска, Марина Станковиќ, Олга Боев, Олег Мануковски, Кире Павлов

Клучни зборови:
Ирена Ветерова Марија Јосифовска Олег Мануковски Марија Кичевска Кире Павлов Марина Станковиќ Олга Боев Дон Кихот 2002 Лудвиг Минкус Соња Здравкова - Џепароска Нова Македонија Ајдар Ахметов Мајски оперски вечери

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат