Наслов:

РАДОСТА НА РАСПАЃАЊЕТО

прмиера во мнт

Издадено на: 10.07.2000
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1300 | Страна: 13

Програма:
Музичко-сценски проект „Седумте смртни гревови (на малограѓаните)“ од Бертолд Брехт (текст) и Курт Вајл (музика).
Учесници:
Билјана Беличанец, Марија Јосифовска, Екрем Хусеин, Ирена Лозинска, Тања Вујисиќ-Тодоровска
Забелешка:
Скопско лето

Клучни зборови:
2000 Александар Чамински Бертолд Брехт Билјана Беличанец Екрем Хусеин Ирена Лозинска Курт Вајл Ле Фи Фи Марија Јосифовска Музичко-сценски проект Седумте смртни гревови на малограѓаните Скопско културно лето Слаѓана Јовановиќ Тања Вујисиќ-Тодоровска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат