Наслов:

БРЕХТ НА НОВ НАЧИН

КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Објавено на: 05.07.2000
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Утрински весник
Број: 314 | Страна: 17

Програма:
Музичко-сценски проект „Седумте смртни гревови на малограѓаните“ од Бертолд Брехт.
Учесници:
Екрем Хусеин, Ирена Лозинска, Олег Мунаковски, Бранко Поп-Георгиев, Мирослав Антовски, Невен Силјановски, Зоран Даскаловски, Билјана Беличанец, Марија Јосифовска, Марија Кичевска, Марија Крстевска, Александра Пендаровска, Наташа Ристич, Драги Кочовски, Дарко Балевски, Ненад Алексовски

Клучни зборови:
Невен Силјановски Скопско лето Олег Мунаковски Ирена Лозинска Бранко Поп-Георгиев Зоран Даскаловски Мирослав Антовски 2000 Марија Крстевска Музичко-сценски проект Седумте смртни гревови на малограѓаните Александра Пендаровска Бертолд Брехт Наташа Ристич Билјана Беличанец Драги Кочовски Марија Јосифовска Дарко Балевски Ненад Алексовски Емилија Џипунова Марија Кичевска Екрем Хусеин

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат