Наслов:

СТАРОМОДЕН И ЗДОДЕВЕН ГЕРШВИН

Кон премиерата на „Порги и Бес“ од Гершвин, во кореографија на Нугзар Магалашвили; проект- балет на МНТ

Објавено на: 08.10.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Порги и Бес“ од Гершвин
Учесници:
балет на МНТ, Нугзар Магалашвили, Буниамин Бозгур, Александра Мијалкова, Горан Божинов, Олег Мануковски, Кире Павлов, Марија Јосифовска, Сашка Ефтимова
Забелешка:
Кон премиерата на „Порги и Бес“ од Гершвин, во кореографија на Нугзар Магалашвили; проект- балет на МНТ

Клучни зборови:
Марија Јосифовска Александра Мијалкова Олег Мануковски Кире Павлов 2002 Сашка Ефтимова Нугзар Магалашвили Буниамин Бозгур Балет на МНТ Горан Божинов Роза Нолчева

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат