Наслов:

МАТИНЕ, „ШТО ДА Е“ ПРЕТСТАВИЧКА

За обновата на кусите балети „Танц на кадетите“ и „Штраусијада“ во кореографија на Мирослав Кура и Олга Милосавлева; проект на Балет - МНТ

Издадено на: 20.02.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Кусите балети „Танц на кадетите“ и „Штраусијада“
Учесници:
Балетот на МНТ, Мирослав Кура, Олга Милосавлева, Тони Баталаков и Јагода Сланева, Александра Мијалкова, Катерина Кипровска, Горан Божинов, Марија Кичевска, Марија Јосифовска, Искра Шукарова, Мирослав Давидовски, Олга Боев, Кире Павлов, Катерина Стевковска
Забелешка:
За обновата на кусите балети „Танц на кадетите“ и „Штраусијада“ во кореографија на Мирослав Кура и Олга Милосавлева; проект на Балет - МНТ

Клучни зборови:
2001 Александра Мијалкова Балетот на МНТ Горан Божинов Искра Шукарова Катерина Кипровска Катерина Стевковска Кире Павлов Марија Јосифовска Марија Кичевска Мирослав Давидовски Мирослав Кура Олга Боев Олга Милосавлева Роза Нолчева Тони Баталаков и Јагода Сланева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат