Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОРЕКТНО … СТЕРЕОТИПНО

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БДЕНИЕ … ДО ТИВОК ЗДИВ!

Периодика: Вечер Датум: 07.08.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СУПТИЛНА НЕНАМЕТЛИВОСТ

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1985

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВИРТУОЗНОСТА НА ДУОТО ГРАЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ ОДМЕРЕНОСТА И МЛАДЕШКИОТ ШАРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.01.1982

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА СО ГУДАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ РАЗЛИЧНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ
за настапите на македонската филхармонија со диригентот фимчо муратовски и солистот на тромбон кирил рибарски и пијанистката билјана коневска

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕДЕЛА НА ВИОЛИНИСТИ
за успешните настапи на јован колунџија, јасенка томиќ и михајло куфојанакис на скопските музички подиуми

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ ВЕЧЕРИ СО СОЛИСТИ НА ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА СО ДОМАШНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1980