Наслов:

СОЧНА МУЗИКАЛНОСТ

ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 13.08.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14927 | Страна: 6

Програма:
Партита бр. 2 во d-moll и Соната бр. 1 во g-moll од Јохан Себастијан Бах; Соната бр. 3 од Брамс и дела од Хендл и Бетовен; Трио бр. 27 од Хајдн, Трио оп. 30 од Бетовен, Трио во a-moll од Равел и др.
Учесници:
Јован Колунџија - виолина, Србија; Павел Коган - виолина; Нина Коган - пијано; Трио „Анри“, Франција
Забелешка:
Павел и Нина Коган; Ј.Колунџија; трио Анри

Клучни зборови:
1988 Анри Бетовен Бојан Ортаков Брамс Јован Колунџија Јохан Себастијан Бах Нина Коган Охридско лето Павел Коган Партита бр. 2 во d-moll Равел Соната бр. 1 во g-moll Соната бр. 3 Трио бр. 27 Трио во a-moll Трио оп. 30 Хајдн Хендл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат