Наслов:

ВИРТУОЗНОСТА НА ДУОТО ГРАЧ


Издадено на: 04.08.1982
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 12763 | Страна: 9

Програма:
Чакона за виолина и виола од Хендл, Дуо за виолина и виола од Моцарт, Сонатина за две виолини од Хонегер, Соната за две виолини од Прокофјев, Сонатина за две виолини од Арие и Два каприца за две виолини од Виењавски.
Учесници:
Италијански барокен ансамбл; Едуард Грач - виолина/виола, СССР; Евгениј Грач - виолина, СССР
Забелешка:
кон настапот на италијанскиот барокен ансамбл и дуото Едуард и Евгениј Грач од ССР

Клучни зборови:
1982 Арие Виењавски Два каприца за две виолини Димитрије Бужаровски Дуо за виолина и виола Евгениј Грач Едуард Грач Италијански барокен ансамбл Моцарт Охридско лето Прокофјев Соната за две виолини Сонатина за две виолини Хендл Хонегер Чакона за виолина и виола

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат