Наслов:

ДВА КОНЦЕРТА СО ГУДАЧИ


Издадено на: 14.06.1981
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 12353 | Страна: 10

Програма:
Соната од Вивалди/Респиги, Дуо соната оп. 24 од Бетовен, Три композиции за виолина и пијано од Матичич, Соната за виолина и пијано од Дебиси и Интродукција и рондо капричиозо од Сен-Санс; Соната во G-dur од Хендл, Соната во d-moll од Глинка и дело од Бетовен.
Учесници:
Аленка Мајер-Попов - виолина, Словенија; Леон Енгелман - пијано, Словенија; Фросина Балова - виола; Весна Петрушевска - пијано
Забелешка:
за музицирањето на Аленка Мајер - Попов, виолина и Леон Енгелман, пијано од Љубљанам, како и на Фросина Балова , виола чија пијанистичка соработничка беше Весна Петрушевска

Клучни зборови:
1981 Аленка Мајер-Попов Бетовен Весна Петрушевска Вивалди Глинка Дебиси Дуо соната оп. 24 Интродукција и Рондо-капричиозо Леон Енгелман Марко Коловски Матичич Милан Фирфов Респиги Сен-Санс Соната Соната во d-moll Соната во G-dur Соната за виолина и пијано Три композиции за виолина и пијано Фросина Балова Хендл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат