Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ
за концертот на сопранот надежда петровска

Периодика: Вечер Датум: 21.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКА РАЗНОВИДНОСТ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА СОПРАНОТ НАДЕЖДА ПЕТРОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 21.02.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ИНСТРУМЕНТ ЗА СЕНЗАЦИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ОТРКИТИЈА
КОНЦЕРТ НА РУСКИОТ КОНТРАБАСИСТ ШИЛО

Периодика: Дневник Датум: 26.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ
по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Периодика: Утрински весник Датум: 23.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНВЕНТИВНА МЕЛОДИКА
по концертите на нен хју и “бакфакрк консор“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1996

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ЗАВРШЕТОК
за концертот на ке кинг лиу и јубилејниот концерт на васка биџова гајдова

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МАГИЈА
кон концертот наа словенечкиот октет на охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1995