Наслов:

ЧУВСТВО ЗА РИТАМ


Издадено на: 14.08.1986
Автор: Горјан Коруновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 14210 | Страна: 8

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Серенада за гудачи во C-dur од Петар Илич Чајковски и Камерна симфонија оп. 111 од Дмитри Шостакович. Дела од Вила Лобос, Хендл, Морис, Охана, Фернандо Сор, Мануел, Кастел, Нуово и Албениц. Соната во h-moll од Франц Лист, Партита во B-dur од Јохан Себастијан Бах и Хуморески оп. 20 од Роберт Шуман.
Учесници:
Московски камерен оркестар; диригент и солист: Виктор Третјаков - виолина, СССР, Масимо Газмерони - гитара, Италија, Кристијан Блекшоу - пијано, Велика Британија
Забелешка:
за концертите на Московски камерен оркестар; Масимо Газмерони, гитара, Италија; Кристијан Блешкоу, пијано, Велика Британија, Охридско лето

Клучни зборови:
1986 Албениц Виктор Третјаков Вила Лобос Волфганг Амадеус Моцарт Горјан Коруновски Дмитри Шостакович Јохан Себастијан Бах Камерна симфонија оп. 111 Кастел Концерт за виолина и оркестар во D-dur Кристијан Блекшоу Мануел Масимо Газмерони Морис Московски камерен оркестар Нуово Охана Охридско лето Партита во B-dur Петар Илич Чајковски Роберт Шуман Серенада за гудачи во C-dur Соната во h-moll Фернандо Сор Франц Лист Хендл Хуморески оп. 20

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат