Наслов:

НАСТАП ШТО ВЕТУВА

КАМЕРНО ТРИО НА ФМУ

Издадено на: 04.03.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15125 | Страна: 7

Програма:
Чакона ин Ге за виолина и виола од Хендл/Вермес, Соната во a-moll D. 385 за пијано и виолина од Франц Шуберт и Трио бр. 2 оп. 40 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Камерно трио: Михајло Куфојанакис - виолина, Хермина Самарџиска - пијано, Блерим Груби - виола

Клучни зборови:
1989 Блерим Груби Бојан Ортаков Вермес Јоханес Брамс Михајло Куфојанакис Соната во a-moll D. 385 за пијано и виолина Трио бр. 2 оп. 40 Франц Шуберт Хендл Хермина Самарџиска Чакона ин Ге за виолина и виола

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат