Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
АФИРМАЦИЈА НА ЈУГОСЛОВЕНСКИОТ ЏЕЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ЈУГОСЛОВЕНСКА ЏЕЗ РЕНЕСАНСА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.12.1979

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
УСПЕШЕН СТАРТ НА ПРВИОТ НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.09.1979

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
УСПЕХ НА СКОПСКИОТ БИГ-БЕНД

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.1979

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ЏЕЗ НАЈПРИФАТЛИВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1978

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
МИЛИКИН ЏЕЗ ОРКЕСТАРОТ ОДУШЕВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1978

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: Осврт
ГОЛЕМА ПАРАДА НА ЏЕЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.1977

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВИОТ ЏЕЗ НА КВИНТЕТОТ НА МАНФРЕД ШОФ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1977

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПО НЕКОЛКУ ГОДИНИ ОСВЕЖУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1976

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЛА СРЕДБА НА ЏЕЗ КРЕАТОРИТЕ. „ЊУПОРТ БЕЛГРАД ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 73“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.1973

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АВАНГАРДНИОТ ЏЕЗ СЕ ПОВЕЌЕ ОСВОЈУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1973

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЧЕТВОРИЦАТА СО СПИРИТУАЛИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1965

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ HA АНСАМБЛОТ „МОДЕРН ЏЕЗ КВАРТЕТ”

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 22.05.1960