Наслов:

НЕЗАБОРАВЕН НАСТАП СО ОРГУЛИ НА ДОКУЗОВА


Издадено на: 29.11.1980
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 12153 | Страна: 10

Програма:
Сонатина од Хорки, Прелудиум од Фриба, Соната од Дилман, Две лирски пиеси од Богданов-Кочко, Вињета од Бранѓолица, Композиција 2 од Стојков, Задоволство во љубовта од Мартини/Нани и Валцер од Кусевицки. Џез музика. Токата и фуга во d-moll и Арија за хорна и оргули од Бах и дела од Тилд, Мартини, Месијен, Исо и Франк.
Учесници:
Велко Тодевски - контрабас; Лилјана Иванова - пијано Жан Шарл Капон - виолончело; Кристијан Ескуде - електрична гитара Михајло Докузов - хорна; Марија Докузова - оргули

Клучни зборови:
1980 Арија за хорна и оргули Бах Богданов-Кочко Бранѓолица Валцер Велко Тодевски Вињета Две лирски пиеси Дилман Жан Шарл Капон Задоволство во љубовта Исо Јане Коџабашија Композиција 2 Кристијан Ескуде Кусевицки Лилјана Иванова Марија Докузова Мартини Месијен Михајло Докузов Нани Прелудиум Соната Сонатина Стојков Тилд Токата и фуга во d-moll Франк Фриба Хорки џез музика

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат