Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛЕН ПРИСТАП ШТО ОТВОРА НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО ЏЕЗОТ
СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.10.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕГЗИБИСТИЧКАТА ВЕШТИНА НА ТЕОДОСИЈ СПАСОВ-КАВАЛЏИЈА БРОЈ ЕДЕН НА ПЛАНЕТАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.12.2007

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ТОПОЛ И ПРИРОДЕН ЗВУК ОД МАЈСТОРОТ НА МУЗИКАТА
симфониски џез концерт во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
СПОЈОТ НА ЏЕЗ СО СЕРИОЗНА МУЗИКА ГИ ОДУШЕВИ ЊУЈОРЧАНИ
концерт на музика на александар пејовски во њијорк

Периодика: Дневник Датум: 05.07.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
КЛАСИЧЕН И НЕОПТОВАРЕН ЏЕЗ-ЗВУК
џез концерт на розена витро и нејзиното трио

Периодика: Дневник Датум: 13.09.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СТИЛСКА И ЖАНРОВСКА РАЗНОВИДНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕН ЕТНО-ЏЕЗ
ПО КОНЦЕРТОТ НА „ЛОНТАНО“ ВО СВЕТА СОФИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АПЛАУЗИ И КРЕАТИВЕН ВОЗНЕС
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2004

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИНТЕЗА НА РАЗЛИЧНИ МУЗИЧКИ ПРАВЦИ
за концертите на фестивалот на нова музика „синтезис“

Периодика: Вечер Датум: 18.04.2000

Автор: Елени Новаковска Категорија: есеј
СИНКРЕТИЧНОСТ НА МУЗИКАТА, ТАНЦОТ И ГОВОРОТ
македонскиот музички фолклор и џезот

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1998

Автор: Кирил Темков Категорија: критика
НЕКОИ ДРУГИ ЏЕЗОВИ
денови на џезот во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1996

Автор: Кирил Темков Категорија: критика
И ПО КОНЦЕРТИТЕ ЏЕЗ
денови на џезот во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1996

Автор: Кирил Темков Категорија: критика
ДВЕ ГЕНЕРАЦИИ
денови на џеозт во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1996

Автор: Кирил Темков Категорија: критика
ПОСТМОДЕРНА НЕЖНОСТ
денови на џезот во скопје

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1996