Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
РИТАМ НА ЉУБОВТА
ТАЊА СТАНКОВИЌ И МАКЕДОНСКА ПОП СЕЛЕКЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.12.1993

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: интервју
РИСТО ВРТЕВ (АРХАНГЕЛ). ПРОГРЕСОТ КОЈ СЛЕДУВА
РИСТО ВРТЕВ (АРХАНГЕЛ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗГУСНАТИ КАЖУВАЊА
за концертите на Македонската филхармонија, диригент В. Блинов, виолинистите: Л. Пејсахов и Ј. Колунџија

Периодика: Вечер Датум: 08.12.1993

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ДЛАБОКО ПОД ПРАШИНАТА
ЈУРА СТУБЛИЌ И ФИЛМ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1993

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ПИРОВА ПОБЕДА ИЛИ..
БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ СТРАВ ЗА МУЗИЧКАТА ИДНИНА!
за свечениот концерт на Младинскиот камерен оркестар на МММ, диригент Саша Николовски, солист Хајди Елзесер - пијано

Периодика: Вечер Датум: 29.11.1993

Автор: Д. Игњатов Категорија: критика
ОТКРИВАЊЕ НА РЕМЕК ДЕЛОТО
БИЧ БОЈС

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.11.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТОКРВНА FRASH ROYAL КОМБИНАЦИЈА
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист Катерина Костадиновска, пијано

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1993

Автор: Диме Игњатов Категорија: критика
ЛОШИ ВИБРАЦИИ
ЛОЈД КОЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1993

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
СОНЦЕ ЗА ОЧИТЕ И САМОИЛОВИТЕ СВЕТЦИ
АНАСТАСИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1993