Наслов:

БЕЗ СТРАВ ЗА МУЗИЧКАТА ИДНИНА!

за свечениот концерт на Младинскиот камерен оркестар на МММ, диригент Саша Николовски, солист Хајди Елзесер - пијано

Издадено на: 29.11.1993
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 9421 | Страна: 10

Програма:
Адаџо од Албинони, Концерт за пијано и оркестар во d-moll од Бах, „Секвенци“ од Цанев и Суита „Холберг“ од Григ.
Учесници:
Младински камерен оркестар на МММ; диригент: Саша Николовски; Хајди Елзесер – пијано

Клучни зборови:
1993 Адаџо Албинони Бах Владо Чучков Григ Концерт за пијано и оркестар во d-moll Младински камерен оркестар на МММ Саша Николовски Секвенци Суита Холберг Хајди Елзесер Цанев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат