Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШЕН КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1957

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
ДЕСЕТИОТ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 10.03.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЕДНО ГОСТУВАЊЕ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 10.03.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЈУБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА ХОРОТ ПРИ СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕСЕТТИ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЕДНА ПОЛЕЗНА НОВИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.03.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ОСИЕЧКИОТ ТЕНОР СЕРГЕЈ ФОРЕТИЌ ВО „ТОСКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1957

Автор: В .А. Категорија: критика
АНДРЕЈ ХИОЛСКИ ВО „ТРУБАДУР“

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА ЈОЗЕФ ПАЛЕНИЧЕК

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1957

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ЕДНА ОПЕРСКА – ОМНИБУС ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.02.1957