Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 25.01.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3826 | Страна: 4

Програма:
Симфонија „11 Октомври“ (1 став) од Глигор Смокварски, Симфонија „Леста“ од Благоја Ивановски, Симфонија „Бревис“ од Властимир Николовски, „Скерцо капричиозо“ од Тихомир Карапанчевски, „Шарено оро“ од Илија Тодоровски
Учесници:
Кирил Спировски - диригент, Р. Македонија; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија

Клучни зборови:
11 Октомври 1957 Благоја Ивановски Бранко Каракаш Бревис Властимир Николовски Глигор Смокварски Друштво на композитори Живко Фирфов Илија Тодоровски Кирил Спировски Ладислав Палфи Леста Македонска повест Македонско оро НРМ Радио Скопје Ромоус Богосавлевиќ Симфонија Скерцо капричиозо Скопска филхармонија Тихомир Карапанчевски Тодор Скаловски Тома Прошев Томислав Зографски Шарено оро

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат