Наслов:

ИЗМАМЕНА ПУБЛИКА НЕОБИЧЕН КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 06.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3838 | Страна: 4

Програма:
Антонин Дворжак: 5 Симфонија, Петар Илич Чајковски: Серенада за гудачки оркестар (финале), Јохан Себастијан Бах: Токата и фуга, Фредерик Шопен: Скерцо оп. 31
Учесници:
Македонска филхармонија, Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; Фреди Дошек - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1957 Антонин Дворжак Јохан Себастијан Бах Каракаш Петар Илич Чајковски Трајко Прокопиев Фредерик Шопен Фреди Дошек

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат