Наслов:

„ДОН ПАСКВАЛЕ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 17.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3849 | Страна: 5

Програма:
Опера „Дон Пасквале“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Хор и оркестар на Скопската опера, Р. Македонија; солисти: Стефан Демиров, Јордан Тодоровски, Благоја Петров-Караѓуле, Зина Креља, Михо Христовски; Даворин Жупаниќ–диригент

Клучни зборови:
1957 Благоја Петров-Караѓуле Бранко Каракаш Гаетано Доницети Дон Пасквале Зина Креља Јордан Тодоровски Јосип Кулунџиќ Мира Глишиќ Михо Христовски опера оркестар Скопска опера Стефан Демиров Томе Владимирски хор

Оригинален извадок: