Наслов:

УШТЕ ЕДНО ГОСТУВАЊЕ НА НИКОЛА НИКОЛОВ


Издадено на: 05.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3837 | Страна: 4

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе, Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; Никола Николов - тенор, Бугарија; останати солисти: Ана Липша-Тофовиќ, Ана Иванишевиќ, Коста Шуваковиќ, Анте Жмикиќ

Клучни зборови:
1957 Ана Иванишевиќ Ана Липша Тофовиќ Анте Жмикиќ Боеми Бранко Каракаш Жорж Бизе Кармен Коста Шуваковиќ Народен театар Никола Николов Скопска опера Трајко Прокопиев Трубадур Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат