Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕТ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Разгледи Датум: 22.12.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ НА ПЈЕР САНКАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
МОЦАРТ МАТИНЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1957

Автор: Владо Чучков Категорија: есеј
ЕДНА КОНГРЕСНА СРЕДБА

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Тома Прошев Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕЛА ОД ДОМАШНИ КОМПОЗИТОРИ НА ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1957

Автор: Властимир Николовски Категорија: есеј
„ГОРСКИ ВЕНЕЦ“ ОД НИКОЛА ХЕРЦИГОЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1957

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ИДА ХЕНДЕЛ

Периодика: Разгледи Датум: 20.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВЕ ВЕЧЕРИ CO ДИМИТАР УЗУНОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.10.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА В. БИЏОВА-ГАЈДОВА

Периодика: Разгледи Датум: 06.10.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ПАЉАЧИ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1957