Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ПРВЕНЕЦОТ НА ВАРШАВСКАТА ОПЕРА АНДРЕЈ ХЈОЛСКИ


Издадено на: 13.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3845 | Страна: 4

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Скопска опера; Андреј Хјолски - баритон, Полска; Трајко Прокопиев - диригент, Р. Македонија; останати солисти: Павлина Апостолова, Томислав Рено, Методија Илиевски, Калина Милошевска, Станко Липша

Клучни зборови:
1957 Андреј Хјолски Бранко Каракаш Калина Милошевска Методија Илиевски Павлина Апостолова Риголето Скопска опера Станко Липша Томислав Рено Трајко Прокопиев Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат