Наслов:

НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА ЈОЗЕФ ПАЛЕНИЧЕК


Издадено на: 20.02.1957
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3854 | Страна: 4

Програма:
Соната оп. 111 во Це мол од Лудвиг ван Бетовен, Соната оп. 5 во Ф мол од Јоханес Брамс, Теми со варијации од Антонин Дворжак, „Ислама Силан“ од Милиј Балакирјев, „Фрагмент на соната“ од Леош Јаначек
Учесници:
Јозеф Паленичек - пијано, Чешка

Клучни зборови:
1957 Антонин Дворжак Бранко Каракаш Ислама Силан Јозеф Паленичек Јоханес Брамс Клод Дебиси Леош Јаначек Лудвиг ван Бетовен Милиј Балакирјев Сергеј Прокофјев Соната оп. 111 Це мол Соната оп. 5 Еф мол Теми со варијации Фрагмент на соната Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат