Наслов:

УСПЕШЕН ИЗВЕДУВАЧКИ ПОТФАТ

Со македонската филхармонија

Објавено на: 04.04.2013
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
М. Брух: Концерт за виолина и оркестар, Г. Холст: „Совршен будала“, Џ. Мартучи: Ноктурно, Оп. 70, Ј. Сибелиус: Симфониска поема „Финландија“
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Цанев, Софија Никоска

Клучни зборови:
Борјан Цанев Брух Софија Никоска Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија 2013 Холст Совршен будала Концерт за виолина и оркестар Мартучи Марко Коловски Ноктурно Оп. 70 Сибелиус Симфониска поема Финландија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат