Наслов:

СИГУРНО ПЛОВЕЊЕ НИЗ НЕМИРНИТЕ ВОДИ

Со македонската фиилхармонија

Објавено на: 11.04.2013
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Р. Аврамовски: Симфониска фреска „Хармосин и прогонетиот Византиец“, Р. Галиано: „Опал“ - концерт за хармоника и гудачки оркестар, О. Респиги: „Римски борови“
Учесници:
Македонска филхармонија, Андреас Вајзер, Александар Коловски

Клучни зборови:
Марко Коловски Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија 2013 Андреас Вајзер Александар Коловски Симфониска фреска Хармосин и прогонетиот Византиец Галиано Опал Респиги Римски борови Аврамовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат