Наслов:

БЕСПРЕКОРНО, БАРЕМ ЗА НАШИ СТАНДАРДНИ

со нашите филхармоничари

Објавено на: 28.02.2013
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
В. Николовски-Ѓумар: Зигурати, Ц. Франк: Симфониски варијации за пијано и оркестар, Г. Форе: Пелеас и Мелисанда, оп. 80, Ф. Шопен: Концерт за пијано и оркестар бр. 2
Учесници:
Македонска филхармонија, Гвидо Јоханес Румштад, Јулијана Авдеева

Клучни зборови:
Симфониски варијации за пијано и оркестар Пелеас и Мелисанда оп. 80 Форе Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Марко Коловски Зигурати Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија 2013 Гвидо Јоханес Румштад Шопен Јулијана Авдеева Франк Николовски-Ѓумар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат