Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧЕН НАСТАП НА КАТАСТРОФАЛЕН ИНСТРУМЕНТ
Концерт на симфонискиот оркестар „МАТАВ“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 27.04.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БЕТОВЕН И РАХМАНИНОВ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио Датум: 23.07.2000

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
СЛИКА НА ВРЕМЕТО
кон јубилејниот концерт на македонската филхармонија, диригент емил табаков

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ СО КЛАСИЧНИ СТАНДАРДИ
концерт на македонската филхармонија под диригентство на донг соо лим, со солистката нина казимирова

Периодика: Дневник Датум: 19.12.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ КОНВОЈ ТРГНА …
за концертите на зорица миленковиќ - нахоум флејта и на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 26.10.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТОКРВНА FRASH ROYAL КОМБИНАЦИЈА
за концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист Катерина Костадиновска, пијано

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
КОН РЕЦИТАЛОТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ АНТОН ДИКОВ И ПОСЛЕДНИОТ НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1991

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ДУХОВНА ХРАНА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.04.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ЦВРСТА РАКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1980

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ТРИ ПРАИЗВЕДБИ

Периодика: Вечер Датум: 20.10.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: Осврт
ТВОРЕЧКИОТ ПАТ НА НИКОЛОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПО НЕИСПИШАНИТЕ МАРГИНИ НА ПАРТИТУРАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1964