Наслов:

НА МАГИЧНАТА ФЛЕЈТА И ТРЕБАШЕ ПУБЛИКА

концерт на македонската филхармонија во домот на арм

Издадено на: 21.12.2004
Автор: Драган Серафимовски
Периодика: Дневник
Број: 2640 | Страна: 17

Програма:
Увертира од операта „Моќта на судбината“ од Џузепе Верди, Концерт за флејта и оркестар од Жак Ибер и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Жарко Принчич, Словенија; Луис Мералес – флејта, Португалија

Клучни зборови:
2004 Драган Серафимовски Ероика Жак Ибер Жарко Принчич Концерт за флејта и оркестар Лудвиг ван Бетовен Луис Мералес Македонска филхармонија Моќта на судбината Симфонија бр. 3 Увертира Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат